Låna till hela beloppet

Billån utan kontantinsats

Med låneförmedlare på den här sidan kan du låna till hela bilens köpesumma. Jämför billån utan kontantinsats med lägst ränta - just nu från 2,95 %.

Passagerare i bil
Billån via Lendo
  • Lägst ränta just nu
  • Låna till hela bilens värde
Ingen kontantinsats behövs*
Lånebelopp: 10 000 - 600 000 kr
Ränta: Från 2.95% till 29.95%
Löptid: 12 till 180 månader

*du kan låna till hela beloppet eftersom att det räknas som ett privatlån.

Billån via Sambla
  • Låna upp till 600 000 kr
Ingen kontantinsats behövs*
Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
Ränta: Från 3.06% till 29.99%
Löptid: 12 till 240 månader

*du kan låna till hela beloppet eftersom att det räknas som ett privatlån.

Bilägare utan bekymmer

Bra & billiga billån utan kontantinsats - går det?

Det finns både för- och nackdelar med billån utan kontantinsats. Den stora fördelen är att du inte behöver ligga ute med några pengar på en gång. På så sätt kan du få bilen direkt utan att först behöva spara eller göra avkall på andra inköp. Det kan t.ex. vara ett bra alternativ om du behöver byta bil snabbt eller om du behöver en större bil för att exempelvis hämta barnen varje dag.

En annan fördel är att det kan ge dig bättre möjligheter att planera dina utgifter. Om du vet exakt hur mycket din månadskostnad blir för bilen och därmed kan planera in den i din budget, slipper du att behöva hantera stora summor pengar på en gång.

Samtidigt finns det nackdelar med att ta ett billån utan kontantinsats. För det första kan räntekostnaden bli högre, då banken inte har en säkerhet i form av en kontantinsats. Dessutom är det inte säkert att du får ett lån beviljat om du inte har en stabil ekonomi.

Vad är kontantinsats på bilköp?

Alla bilhandlare och stora banker kräver att du som vill köpa en bil betalar minst 20 % av beloppet i kontantinsats - det finns dock andra alternativ där du inte behöver någon kontantinsats utan kan låna till hela beloppet. Dock bör du alltid tänka igenom vad som passar just dig och din ekonomi bäst innan du bestämmer dig för vilket alternativ du ska välja.

Varför betalar man en kontantinsats?

När du tar ett billån får du enligt lag inte låna till hela beloppet utan du är tvungen att betala minst 20 % av beloppet i kontantinsats för bilen. Syftet med detta är att minska risken för banken som lånar ut pengarna, då de då har en del av bilens värde som säkerhet för lånet. Dessutom ger det dig som köpare också en ekonomisk trygghet, då du inte bara lånar till bilens hela värde utan har en del av det som sparande. Dessutom kan en kontantinsats ge dig bättre villkor för lånet, sänkt ränta och mindre kostnader.

Kontantinsatsen ska betalas innan bilen får registreringsbesiktigas och finansieras via bank eller leasingbolag. Det är vanligast att kontantinsatsen betalas direkt till bilhandlaren när du köper bilen, men det är även möjligt att betala den till banken eller leasingbolaget som därefter betalar in den till handlaren. Hur stor kontantinsats som krävs varierar och kan vara mellan 20% till 50% av bilens köpsumma. Kontantinsatsen för vanliga billån är dock alltid minst 20 %.

I regel betalas inte någon ränta för den del av köpeskillingen som utgör kontantinsatsen. Men det är viktigt att tänka på att den inte räknas som sparande, då den används för att betala delar av bilens pris. Om du skulle sälja bilen innan lånet är betalt, ska kontantinsatsen återbetalas till dig men inte med ränta som om det vore en insparad summa pengar.

Billån utan kontantinsats eller handpenning

Vid ett vanligt billån använder man sin bil som säkerhet vid lånet men du kan istället ta ett privatlån istället. När du tar ett privatlån behöver du inte ha någon säkerhet utan kan ta lån utan att behöva ligga ute med en kontantinsats.

Ett privatlån behöver inte bli dyrare än ett vanligt billån och kan vara ett alternativ om du inte vill ligga ute med mycket pengar på en gång. Det är dock viktigt att kolla efter så många alternativ som möjligt och sedan jämföra villkoren.

Hur hittar man det bästa billånet utan kontantinsats?

Om du vill ha ett billån utan kontantinsats är det bäst att använda dig av en låneförmedlare som kan presentera olika erbjudanden för dig genom att bara göra en kreditupplysning. På så sätt kan du snabbt och enkelt jämföra villkor som ränta, totalkostnad och återbetalningstid för att hitta den långivare som har det bästa erbjudandet för dig.

Frågor & svar

Här nedan finns vanliga frågor besvarade om billån utan kontantinsats.

Hur mycket krävs i kontantinsats när man köper en bil?

För ett vanligt billån I regel kräver banker och bilhandlare en kontantinsats på minst 20% av bilens pris men det kan variera - i vissa fall krävs upp till halva bilens belopp.

När betalar man kontantinsatsen när man köper en bil?

Kontantinsatsen ska betalas innan bilen registreringsbesiktigas och finansieras via bank eller leasingbolag. Vanligast är att den betalas direkt till bilhandlaren vid köpet men det går även att betala till långivaren som då betalar in den till bilhandlaren.

Bilar på rad hos bilhandlare