Lendo

Lendo

Lendo är en lånjämförelsetjänst som hjälper dig att hitta de bästa lånen utifrån dina behov. De erbjuder en bredd av olika lån som t.ex. billån. De erbjuder även blancolån som är lån där du inte har någon säkerhet. Detta kan vara bra om du vill köpa en bil och inte har några pengar till kontantinsats. Lendo tar också bara en kreditupplysning så det är enkelt att komma igång.

Varför ska jag välja Lendo för att ansöka om billån?

Lånjämförelsetjänster för billån gör det enkelt att jämföra lån från flera olika banker och långivare. Detta gör att du kan hitta det billån som bäst passar för dina behov och som har lägst ränta och bäst villkor.

Genom att använda Lendo sparar du både tid och arbete för att hitta det billån som bäst passar dina behov. Du har också möjlighet att jämföra lån från en mängd banker och andra långivare vilket ger dig fler alternativ när du letar efter ett billån. Alla partners till Lendo står också under Finansinspektionens tillsyn vilket för att du kan vara trygg med ditt lån.

Vem äger Lendo?

Lendo ägs av Lendo Group AB som i sin tur ägs av norska Schibstedt som också bland annat äger svenska Aftonbladet.

Hur tjänar Lendo pengar?

Lendo tar betalt av banker och långivare som får genomföra affärer via Lendos tjänster. Samtidigt så har de en garanti att inte ta betalt från kunder som användernder Lendo för billån?

Vilka banker använder sig Lendo av?

Lendo samarbetar med 40 banker och kreditinstitut, vilket gör att du har stor möjlighet att hitta ett lån som passar för dina behov. Några banker som Lendo samarbetar med är:

  • Ikano Bank
  • SEB
  • Swedbank
  • Santander Consumer Bank
  • ICA Banken
  • Resurs
  • DNB

Denna lista är dock inte komplett och vilka aktörer som erbjuder dig lån beror på vilka lånebehov du har. Det är bäst att jämföra billån direkt via deras tjänst för att se vilka banker som finns tillgängliga för just dig och din situation.

Går det att betala av ett billån i förtid med Lendo?

Enligt Lendo går det i de flesta fall bra att betala ett lån i förtid via de långivare som är anslutna till tjänsten. Dock kan villkoren för att göra detta skilja för olika långivare och du kan behöva att betala ränteskillnadsersättning.