Billigast månadskostnad

Billån med lägst ränta

Jämför billån med lägst ränta - just nu från 2,95 %. Du kan låna till bilens hela köpesumma.

Billån med lägst ränta
Billån via Lendo
  • Lägst ränta just nu
  • Låna till hela bilens värde
Ränta från 2.95%*
Lånebelopp: 10 000 - 600 000 kr
Ränta: Från 2.95% till 29.95%
Löptid: 12 till 180 månader

*räntan beror på din kreditvärdighet och dina låneuppgifter.

Billån via Sambla
  • Låna upp till 600 000 kr
Ränta från 3.06%*
Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
Ränta: Från 3.06% till 29.99%
Löptid: 12 till 240 månader

*räntan beror på din kreditvärdighet och dina låneuppgifter.

Passagerare till förare som tecknat bäst billån
Hitta det lån som passar dig

Bästa billån

Vill du köpa en ny bil? Här hittar du den lägsta räntan för ditt billån. Det kan vara både stressigt och svårt att hitta rätt lån när du ska köpa ny bil. Men oroa dig inte, här hittar du förutom låneförmedlare listade utifrån den lägsta räntan även en guide för hur det funkar om du vill teckna ett billån.

Så här hittar du billån med lägst ränta

För att hitta det billån som har lägst ränta för dig är det viktigt att jämföra villkor hos många långivare. Många bilhandlare erbjuder billån där räntan är sämre än om du använder dig av en låneförmedlare för billån. Genom att jämföra många erbjudanden kan du hitta den lägsta räntan så sänker du dina månadskostnader och kan betala av ditt lån snabbare.

När du använder dig av en låneförmedlare istället för att gå direkt till bilhandlaren kan du låna upp till hela köpbeloppet av bilen och behöver ingen kontantinsats. Detta gäller både för nya och begagnade bilar.

Hur får man lägst ränta? Faktorer som avgör

Den ränta du får är beroende på hur bra kreditvärdighet du bedöms ha av låneförmedlare.

Inkomst

Din inkomst avgör till stor del hur mycket du får låna och hur låg din ränta blir. Om du har för låg inkomst finns det risk att du blir nekad att ta ett billån.

Anställningsform

Den anställningsform som du har påverkar också vilken ränta du får. Om du är tillsvidareanställd (så kallad fastanställd) anses risken att du skulle får problem att betala tillbaka lånet mindre.

Civilstånd

Om du är gift eller sambo anses du ha en bättre kreditvärdighet vilket sänker din ränta. Detta eftersom att banker gör en bedömning att du har större möjligheter till en god ekonomi om du har en partner att dela kostnader med.

Vad är skillnaden mellan ett billån hos en bilfirma och att använda en låneförmedlare?

När du tecknar ett traditionellt billån hos en bilhandlare måste du betala minst 20 % av bilens värde i kontantinsats och kan därefter låna till resterande belopp. Bilen är därefter säkerhet till lånet vilket gör att du inte kan förfoga över den som du vill. Du kan t.ex. inte sälja bilen hur du vill om du fortfarande betalar av på lånet.

Om du istället använder dig av en låneförmedlare som erbjuder billån kan du låna upp till hela beloppet, detta eftersom att det betecknas som ett privatlån. Fördelarna med ett privatlån är förutom att du kan låna upp till hela bilens belopp också har möjlighet att göra precis som du vill med bilen efter att du har köpt den - eftersom att den inte utgör en säkerhet för lånet. Nackdelen med denna typ av lån är att månadskostnaden kan i vissa fall bli högre om du inte bedöms ha god kreditvärdighet.

Blir räntan högre hos en låneförmedlare?

Inte nödvändigtvis, det är viktigt att jämföra villkor hos samtliga långivare och kreditinstitut för att få det bästa erbjudandet. I vissa fall kan det vara dyrare eftersom att bilen inte utgör säkerhet, men det beror på din kreditvärdighet och vilka villkor du får av din bilhandlare. Det är omöjligt att på förhand säga vilket billån som är bäst för dig, utan det beror på din situation och dina förutsättningar.

Frågor & svar

Här nedan finns vanliga frågor besvarade om billån.

Vem har lägst ränta på billån?

I dagsläget är den låneförmedlare som har lägst ränta Lendo med en ränta från 2,95 %.

Vilken bank är bäst för billån?

Den bank som är bäst för billån beror på din kreditvärdighet samt din situation och dina förutsättningar. Oftast får du bäst ränta från en mindre nischad bank där du har varit kund länge, men det är inte alla som blir erbjudna dessa lån.

Är det fast ränta på billån?

Det är mer vanligt med rörlig ränta än fast ränta på billån. De banker som erbjuder fast ränta gör det oftast med en premium vilket innebär att du får en högre ränta.

Vad är bäst billån eller privatlån?

Det som är bäst är olika från fall till fall beroende på din situation och dina förutsättningar. Det bästa du kan göra är att jämföra lån-erbjudanden från olika banker med vad din bilhandlare erbjuder.

Bil från sidan